Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut

Ensimmäinen jääkiekon maailmanmestaruuskilpailu pidettiin ensimmäisen kerran olympialaisten yhteydessä vuonna 1920. Ensimmäinen itsenäisesti järjestetty kilpailu oli kuitenkin vasta vuonna 1930. Joka vuosi turnaukseen osallistuu 40 (tai enemmän) joukkuetta, joiden joukosta löydetään voittaja.

hockey_274736579

Aikoinaan turnausta dominoi Kanada, joka voitti turnaukset 12 kertaa välillä 1932 – 1952. Vuodesta 1963 vuoteen 1991 Neuvostoliitto dominoi kisoja hajoamiseensa asti voittamalla jopa 20 mestaruutta. Vuosina 63-91 vain kolme muuta joukkuetta onnistui voittamaan kirkkaimman paikan.

Muutoksia vuosikymmenten aikana

Erikoista on, että kypärät ja maalivahdin maski tulivat pakollisiksi vasta 1970-luvun alussa. MM-turnauksen säännöt ovat myös huomattavasti erilaiset kuin NHL:n, joten niiden välillä on eroja. Kisojen tulospalvelua voi seurata mm. uutisportaaleissa.

Turnaus järjestettiin jokseenkin yksinkertaisella mallilla vuoteen 1992 asti. Vuonna 1990 pidettiin kongressi, jossa päätettiin ottaa käyttöön playoffs-järjestelmä. Joukkueet pelaavat mestaruussarjassa, 1. divisioonassa ja 2. divisioonassa. Jos joukkueita on yli 40, loput joukkueista pelaavat 3. divisioonassa. Näiden mestaruussarjojen sisällä tapahtuu vaihteluja kausikohtaisesti.

Mestaruussarjan joukkueet pelaava ensin preliminäärikierroksen, jonka perusteella 8 parasta joukkueesta pelaavat playoffs-kierroksella. Osa joukkueista joutuu tässä vaiheessa kotiin. Pelien voittajat selviytyvät mitalipeleihin, joissa selviää maailmanmestari.

Vedonlyönti kiinnostaa kisojen aikana

Vedonlyönti onkin tärkeä osa turnausta ja pelien jännitystä katsojille. Fanit voivatkin veikata suosikkejaan ja vertailla kertoimia netissä pelatessa. Hyvä casino. internetissä löytyy esimerkiksi niitä tutkivalta sivustolta.

Valitettavasti turnaus pelataan samaan aikaan kuin Stanley Cupin playoffsit, minkä takia useimmat maailman parhaista pelaajista eivät osallistu turnaukseen. Vuoden 2016 turnaus järjestettiin Pietarissa. Se oli todella suosittu kisa, minkä takia myös peleihin tehtyjen vedonlyöntien arvo oli myös todella korkealla.

Ylimmässä sarjassa eniten turnauksia ovat (alenevassa järjestyksessä) ovat pelanneet Ruotsi (74 turnausta), Kanada (69 turnausta), USA, Suomi ja (yllättävää kyllä) Saksa. Sen jälkeen tulisi Venäjä ja Neuvostoliitto, joiden turnauskerrat ovat yhteensä 58.

Eniten mestaruuksia ovat voittaneet Venäjä (ml. Neuvostoliitto) ja Kanada yli 20 voitollaan. Kolmannella sijalla on Tšekki (ml. Tšekkoslovakia) ja neljännellä sijalla Ruotsi. Viidennellä sijalla ovat Suomi ja USA.