Jääkiekon MM-kisat 2014

Jääkiekon MM-kisoja odotetaan juuri nyt kovasti. Kun SM-liigasta on päästy, on aika hetki miettiä tuloksia, ja toukokuussa alkavat sitten maailmanmestaruuskilpailut. Juniorien kisat alkavat jo aiemmin. MM-kisat järjestetään Minskissä, Valko-Venäjällä, 9-25 toukokuuta. Alle kahden miljoonan asukkaan Minsk on kisakaupungiksi melko pieni, ja he ovatkin innolla rakentaneet uusia halleja ja muita tarpeellisia lisärakennuksia ja parantaneet liikennejärjestelyjä: maahan pääsee myös nyt viisumitta jos on ostanut lipun johonkin kisaotteluun.

Koska Sotšin olympialaisista kisoista on vasta vähän aikaa, on niiden tuloksista helppo ennakoida myös MM-kisojen tuloksia; ei varma voi olla koskaan, mutta suuntaa-antavasti. Betsafe-vedonlyöntisivusto esimerkiksi veikkailee että seuraavissa jääkiekon MM-karkeloissa saatille pääsevät Kanada tai Ruotsi, maat jotka menestyivät myös Sotšin Olympiakisoissa, ja Venäjä, joka ei menestynyt. Odotusten vastaisesti. Suomi, joka loppujen lopuksi kantoi kotiin pronssia, on vedonlyöntisuhteissa neljäntenä: nolosti ero seuraavaan on kuitenkin huomattava, kun kärkikolmikko on aika lähellä toisiaan. Ettekö te usko Suomen mahdollisuuksiin, Betsafen väki? Toisaalta Suomi ei ole montaa kultamitalia voittanut, vaikka Sotšiin lähdettiinkin muutamaa huippupelaajaa vajaana ja silti voitti pronssia, jokainen ottelu on omanalaisensa eikä sama kuvio välttämättä toistu MM-kisoissa. Jotain voimme silti sanoa melko varmaksi, kuten ettei Italia tule voittamaan MM-kisoja. Betsafekin veikkaa 750 euroa yhtä vastaan, ettei näin käy. Venäjä jäi vallan ilman olympiamitalia, mutta kaiken kaikkiaan joukkueen taso on sellainen että se on vielä vahvoilla MM-kisojen voittajaehdokkaaksi. Kotijoukkue Valko-Venäjä ei ole ehdolla voittoon, Betsafe on siitä niin varma että lupaa 250/1 suhteen.

Miesten A-maajoukkueessa pelaa tietysti miehiä eri joukkueista, ja myös ulkomaisissa joukkueissa pelaavia jääkiekkoilijoita, joten joukkueen kasaaminen ei ole aivan yksinkertainen prosessi. Yleensä myös NHL:ssä pelaavat suomalaiset ovat päässeet “töistä” pelaamaan sinivalkoisessa peliasussa, joskus EM-kisoihin pääsyn kanssa on ollut hankaluuksia. Ovathan amerikkalaisetkin huippupelaajat USA:n maajoukkueessa MM-kisoissa. Joukkueen koostumukseen saattaa tietysti tulla viime hetken muutoksia, viimeksi riviin lisättiin HPK:lta Jere Sallinen, hyökkääjä, ja Jarno Koskiranta. Jarno on KHL-joukkue Sibir Novosibirskin keskushyökkääjä. Leijonat ovat tällä hetkellä kotimaan kiertueella, joten heitä oi vielä ihailla kentällä, Euro Hockey Challengen tiimoilta.