NHL:n huippuseurat

Kun puhutaan tällä hetkellä NHL:n kärkisijoilla keikkuvista joukkueista, on varsin loogista aloittaa viime kauden mestarista. St. Louis Bluesin tarina viime kaudella oli suorastaan uskomaton, sillä joukkue oli joulutauon jälkeen vielä koko liigan viimeisenä, ja fanit olivat jo luovuttaneet.

Joukkue kuitenkin kiipesi pohjalta pudotuspeleihin ja jyräsi aina mestaruuteen asti. Kuluvalla kaudella 2019–20 joukkue on jatkanut siitä, mihin viime kaudella jäi, ja fanien odotukset mestaruuden uusimisesta ovat varsin korkealla. Myös edeltävien kausien mestareiden kohdalla odotukset ja paineet ovat huipussaan. Sekä kesällä 2018 juhlinut Washington Capitals että kaksi edellistä mestaruutta putkeen napannut Pittsburg Penguins kuuluvat ehdottomasti tämän hetken mestaruussuosikkeihin, ja molempien joukkueiden kannattajat myös Suomessa haluavat nähdä joukkueet tulevissa pudotuspeleissä.

Suomalaiskannattajien suosikkeja

Suomalainen NHL-fani ei voi valita suosikikseen oman kotipaikkakuntansa joukkuetta, joten mielenkiinto kohdistuu tutuista kotimaan seuroista lähteneisiin pelaajiin ja heidän uusiin joukkueisiinsa. Suomalaisten pelaajien edustamien NHL-joukkueiden logoilla varustettuja paitoja ja lippiksiä näkyykin meillä mukavasti katukuvassa, ja oman suosikkijoukkueen paidan voi ostaa helposti netistä esimerkiksi sivun Supportersplace kautta. Suomalaisten kannattajien suosikkeja NHL:ssä kaudella 2019–2020 ovat erityisesti tilastoissa hyvin nouseva Carolina Hurriganes, jonka riveissä pelaavat tehohyökkääjät Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen. Mestaruuteen Carolina Hurriganes on yltänyt tähän mennessä vain vuonna 2006. Myös Dallas Stars on omassa lohkossaan aivan kärjen tuntumassa, ja suomalaisten mielenkiinto on kohdistunut erityisesti sen riveissä tehokkaasti puolustavaan Esa Lindelliin.

Kestosuosikkeja ja mestaruuspaineita

NHL:stä löytyy tällä hetkellä kaksi isoihin suosikkeihin kuuluvaa joukkuetta, Toronto Maple Leafs ja Tampa Bay Lightning, joiden fanit ovat joutuneet pettymään karvaasti useita vuosia peräkkäin. Toronto, jossa Kasperi Kapanen hyökkää hyvällä menestyksellä, on NHL:n kaikkien aikojen toiseksi menestynein joukkue siitäkin huolimatta, että se on voittanut edellisen mestaruutensa vuonna 1967. Edellisiin kausiin yhtenä ennakkosuosikeista lähtenyt Toronto ei ole kuitenkaan saavuttanut menestystä pudotuspeleissä, ja joukkueen fanit ympäri maailmaa alkavat olla kärsimättömiä. Tampa Bay on ollut jo vuosia yksi runkosarjan ylivoimaisimmista suosikeista, ja nyt vihdoin näyttää siltä, että menestystä alkaa tulla myös pudotuspeleissä. Tampa Bay on voittanut mestaruuden vuonna 2004,ja nyt fanit odottavat erittäin vahvasti pelanneelta joukkueelta uutta voittoa.